Rast proizvodnje i prodaje Rubina u 2012.

Bez autora
Jan 08 2013

Kruševačka vinarija Rubin izvezla je u Kinu, krajem 2012. godine, prve količine vina premium kvaliteta u vrednosti 80.000 evra, a ove godine očekuje nastavak izvoza vrednog pola miliona evra. U Kinu su plasirana najskuplja vina i očekuje se da će ugovor sa kineskom kompanijom o izvozu biti potpisan na pet do sedam godina. U Kinu je otišla serija “barrique” vina koja koštaju oko 10 evra po boci, kao i mala serija kasne berbe, čija boca od pola litra košta 23 evra. Reč je o vinima iz najvišeg cenovnog segmenta, koja mogu da podnesu troškove transporta. Vinarija konstantno radi na širenju sopstvene baze, tako da sada ima 1.100 hektara zasada vinograda, što je čak 650 hektara više u odnosu na 2005, kada je kompanija privatizovana. Rubin je u 2012. godini ostvario rast proizvodnje i prodaje od 10 posto u odnosu na prethodnu godinu, ali su prošle godine prinosi bili prepolovljeni, pa se sada oseća nedostatak sirovina.

Rast proizvodnje i prodaje Rubina u 2012.Kruševačka vinarija Rubin izvezla je u Kinu, krajem 2012. godine, prve količine vina premium kvaliteta u vrednosti 80.000 evra, a ove godine očekuje nastavak izvoza vrednog pola miliona evra.

Generalni direktor Rubina Zoran Bekrić, kazao je za Tanjug da su u Kinu plasirana najskuplja vina i da očekuje da će ugovor sa kineskom kompanijom o izvozu biti potpisan na pet do sedam godina.

Kako je istakao, u Kinu je otišla serija “barrique” vina koja koštaju oko 10 evra po boci, kao i mala serija kasne berbe, čija boca od pola litra košta 23 evra.

On je istakao da je reč o vinima iz najvišeg cenovnog segmenta, koja mogu da podnesu troškove transporta.

Bekrić je dodao da vinarija konstantno radi na širenju sopstvene baze, tako da sada ima 1.100 hektara zasada vinograda, što je čak 650 hektara više u odnosu na 2005, kada je kompanija privatizovana.

On je Tanjugu rekao da je Rubin u 2012. godini ostvario rast proizvodnje i prodaje od 10 posto u odnosu na prethodnu godinu, ali je ukazao na to da su prošle godine prinosi bili prepolovljeni, pa se sada oseća nedostatak sirovina.

Rubin godišnje proizvede oko 16 miliona litara vina (stona, kvalitetna, vrhunska i premium) i žestokih alkoholnih pića (vinjak, votka, brendi, paleta slatkih likera, gorki liker). Oko 15 posto od ukupne proizvodnje se izveze. Prošle godine osvojena su i tržišta Tajvana i Nigerije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik